entre terre et ciel
une maison aux Vigneaux

home

contactNieuws

22 juni, Laatste loodjes
De appartementen beginnen nu echt vorm te krijgen, we leggen de laatste hand aan de keuken en de badkamer en ondertussen zijn we begonnen met inrichten
keuken epicerie
Over minder dan twee weken komen onze eerste gasten dus het moet ook echt wel op gaan schieten!

Juni 2011, een lik verf voor de gevel
kader
Eindelijk vinden we ook tijd om iets aan de buitengevel te doen. en de vlekken op de gevel waren al langer een doorn in het oog. Door een kader te schilderen om ons keukenraam is de gevel al behoorlijk op geknapt. Maar omdat dit raam zich hoog boven de grond bevindt en onze lange ladder niet lang genoeg bleek te zijn deed Anne dit klusje op de bergbeklimmersmanier, al abseilend.
kader 2

Juni 2011, Raiding Ikea
ikeaWe hebben het gepresteerd om met 8 karren tegelijk aan de kassa van de ikea te verschijnen, twee keer achter elkaar. Maar dan hebben we ook wel in een keer een groot gedeelte van de huisraad voor twee appartementen ingeslagen.April 2011, Coupe du monde de kayak Argentière la Bessée
Deelnemers uit Nieuw Zeeland hebben al geïnformeerd of ze dan bij ons kunnen overnachten. Wij wonen namelijk op 5 kilometer van de start.

Maart 2011, Broodnodige ontspanning
boulderen
Gelukkig vinden we tussen alle werkzaamheden door ook nog tijd om te doen waarom we hier gekomen zijn. Genieten van de omgeving. Tijdens de lunchpauze vinden we nog even tijd om een paar blokken te beklimmen bij Les Vignettes. Een voormalige wijngaard op 5 minuten van ons huis waar ook geklommen en geboulderd kan worden.Maart 2011, het wordt Lente
lente
schilderenHet is warm, de zon schijnt en de fruitbomen in onze tuin staan in bloei. Ondertussen zijn wij zelf hard bezig om de boel af te krijgen want de eerste boekingen voor Juli zijn binnen.

Maart 2011, warm blijven
cuisiniereOnze appartementen worden straks verwarmd door een moderne computergestuurde houtkachel waar je als huurder eigenlijk geen omkijken naar hebt. De kachel gaat automatisch aan en uit op vooraf ingestelde tijden.
Ons eigen huis zijn we nog niet zo ver
Maar niet dat we het koud hebben, In onze keuken brandt een houtgestookt fornuis, ons nagelaten door de vorige bewoners, wat een aangename warmte verspreidt en ons nog geen monment in de steek heeft gelaten.
We gebruiken het ook om op te koken.

Maart 2011, Pièce perdue
noest
Was ik bezig om het laatste wandje in de badkamer mooi te maken door wat uitsteeksels weg te hakken, sla ik er dwars doorheen. En wat blijkt, achter het muurte bevindt zich nog een ruimte.
Helaas, geen schat, geen lijk, alleen een oude plank en een paar vierkante meter extra.
Mooie ruimte voor een badkuip, sauna of gewoon een plek om een wasmachine neer te zetten.
Meer werk, maar we krijgen er wel een betere badkamer voor terug.

Maart 2011, Piece perdue
noest
Was ik bezig om het laatste wandje in de badkamer mooi te maken door wat uitsteeksels weg te hakken, sla ik er dwars doorheen. En wat blijkt, achter het muurte bevindt zich nog een ruimte.
Helaas, geen schat, geen lijk, alleen een oude plank en een paar vierkante meter extra.
Mooie ruimte voor een badkuip, sauna of gewoon een plek om een wasmachine neer te zetten.
Meer werk maar we krijgen er wel een betere badkamer voor terug.

Februari 2011, sneeuwcondities
sneeuwschoenHet is warm in de zuidelijke Alpen, eigenlijk te warm voor de tijd van het jaar.
Maar dat betekent niet dat er geen sneeuw meer ligt, integendeel.
De sneeuwschoenen gaan onder en we maken mooie tochten ter voorbereiding van de sneeuwschoentrekkings die Anne organiseert.


Foto:Nic Limper

Februari 2011 De lente zit er aan te komen.
We zijn net aangekomen in ons huis. De timmerman heeft de nieuwe ramen geplaatst en de sneeuw rond het huis is weg.
In onze tuin staan al sneeuwklokjes en de franse site is in de lucht.
sneeuwklokjes
Foto:Nic Limper

Sneeuwschoentochten
Anne op sneeuwschoenenIn samenwerking met de NKBV organiseert Anne een rondtocht aan de zuidoostkant van het Parc National des Ecrins. We beklimmen verschillende topjes. De tocht is vol en start op 26 februari.

Daarnaast biedt Anne een prachtige tocht aan in samenwerking met de Nederlandse berggids Martijn Schell. Iets pittiger van karakter, een doorsteek door de Queyras, op de grens van Frankrijk en Italië. Hier kan nog geboekt worden.


Mijn eerste Plafond
plafondNa het voortijdige vertrek wegens ziekte van onze stucadoors moetsen we zelf aan de bak.
Een franse stucadoor bleek niet te vinden of ongehoord duur. Dan maar zelf de spaan ter hand genomen. Wanden had ik al wel zo´n beetje onder de knie, maar een plafond, dat was nieuw voor mij. What goes up must come down is het motto. En wie staat daar recht onder? Juist ja... Toch ben ik in het geheel niet ontevreden over het resultaat :) .


Stukwerk en electriciteit
stukDe werkzaamheden aan het appartement schieten op. Alle electra is nu af. De ventilatie is geinstaleerd en alle wanden en plafonds zijn gestucadoord. Op dit moment worden de nieuwe kozijnen met dubbel glas geplaatst. Onze volgende kluscampagne kunnen we ons dus volledig concentreren op het echte afwerken. Wanden schilderen en vloeren leggen.
stukadoorna

Eerdere berichten